lauantai 15. helmikuuta 2014

Rakkausviikon päätteeksi mustikka-valkosuklaakuppikakkuja marenkikuorrutuksella

Eilen ystävänpäivän iloksi opettajanhuoneen pöydälle oli ilmestynyt suklaasydämiä. Päätin itsekin rakkausviikon ja ystävänpäivän kunniaksi leipoa ja ilahduttaa perhettä ja viikonloppuna kylään ilmestyviä ystäviä kuppikakuilla. Päädyin mustikka-valkosuklaakuppikakkuihin, joihin päälle pursotin marenkikuorrutuksen. Kuppikakut tekivätkin hyvin kauppansa. 16 leivotusta on muutama tunti leipomisen jälkeen jäljellä enää neljä. Yhden niistä nappasin lapsilta piiloon ja vien sen huomenna mummolle sairaalaan. Hänkin saa vähän vaihtelua mauttomaan sairaalaruokaan. Tässä ohjeeni myös ystäville. Rakkaudella Johanna  








Ohje: 
Ylhäällä taikina vatkattuna ja alla vuokiin täytettynä. 

225 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa
3 dl mustikoita
75 g valkosuklaata

Kuorrutus: 
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria






Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatketen. Sekoita kuivat aineet ja lisää se taikinaan. Lisää maito, jäiset mustikat ja suuriksi paloiksi rouhittu valkosuklaa taikinaan ja sekoita taikina. Jaa taikina muffinivuokiin. Käytä pikkuvuokien alla muffinivuokaa muuuten kakut leviävät muodottomiksi. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. 

Kuppikakut valmiina uuniin saamaan marenkiin vähän väriä. 
Taikinasta tulee 16 kappaletta, joten paista ensin kaikki kuppikakut ennen kuin valmistat ja lisäät niihin kuorrutteen. Laita kakkuset isolle pellille, johon mahtuvat kaikki.

Vaahdota valkuaiset. Lisää vaahdon lopussa sokerit. Marenkivaahto on riittävän kovaa, kun kulhon voisi kääntää alassuin, eikä vaahto valuisi pois. Pursota marenkivaahto keoiksi kakkusien päälle. Paista samassa lämpötilassa 3-5 minuuttia, kunnes marenkivaahto on saanut hieman väriä. 
Tarjoa ja nautiskele heti!



  

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti