lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pokemon-kakku (laktoositon tai gluteeniton) syntymäpäiväjuhlille

7-vuotias tilasi syntymäpäivilleen Pokemon-kakun. Päädyin Poke-palloon, koska se vaikutti suhteellisen helpolta verrattuna moniin hahmoihin. Ennen leipomista (oikeastaan muutama päivä aiemmin) muovailin pienen keltaisen marsipaani-Pikachun. Eräs ystäväni kysyi minulta Facebookissa, kun laitoin sinne kuvan Pikachusta, että miten minulla riittää virtaa kaikkeen tällaiseen. Voin vakuuttaa, että leipomiseen ei vaadita ylimääräistä virtaa. Se sen sijaan energisoi. Käsillä tekeminen on kaikin puolin palkitsevaa.

Pohja (Kinuskikissa leipoo -kirjasta):

4 munaa
1,5 sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle voipaperille. Irrota paperi varovasti.

Tein kaksinkertaisen pohjan, josta leikkasin viisi kerrosta. Kaksi alimmaista kerrosta olivat samankokoisia ja kolme seuraavaa aina hieman toisiaan pienempiä. Väliin laitoin mansikkatäytettä ja soseutettuja persikoita.







Mansikkatäyte: 

7 liivatetta
2,5 dl mansikkakermaa (laktoositon)
200-300g mansikoita
200 g mansikkarahkaa (laktoositon)
n. 5 rkl tomusokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa mansikkakerma. Sulata mansikat ja ota niistä 3 ruokalusikallista nestettä talteen. Soseuta tämän jälkeen mansikat sauvasekoittimella. Lisää rahka ja tomusokeri kermaan ja sen jälkeen soseutetut mansikat. Kuumenna mansikkaneste kiehuvaksi. Purista liivatteet ja sekoita liivatteet kuumaan mansikkanesteeseen. Lisää neste nauhamaisesti mansikka-kermaseokseen.

Soseuta sauvasekoittimella persikat.

Täytä kakku. Kostuta persikkaliemellä. Ensimmäiseen kerrokseen mansikkatäytettä. Seuraavaan sekä persikkaa ja mansikkatäytettä jne. Laita kylmään hyytymään useammaksi tunniksi tai yön yli. Itse hyydytin kakkua yön yli.

Aamulla leikkasin kakun reunat pyöreiksi. Vatkasin päälle laktoositonta kermaa ja laitoin sitä kakun päälle. Tämän jälkeen kaulitsin tomusokeroidulla pöytätasolla punaista sokerimassaa, josta leikkasin yhden reunan tasaiseksi. Asettelin sen kakun päälle ja leikkasin reunat kakun mukaan. Reunoille laitoin karkkeja. Kerman ja punaisen sokerimassan väliin laitoin lakumattoa. Päälle vielä valkoisesta sokerimassasta ympyrät. Ja niin syntyi Pokemon-kakku. Huomenna aion tarjota samanmoista kakkua, mutta gluteenittomana. Gluteenittomassa versiossa korvataan vain vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.


Paljon onnea Akseli 7 vuotta! 

       

2 kommenttia:

  1. Upea kakku! Minäkin olen ihmetellyt miten täytekakkuja valmistavat siihen kykenevät, sillä itselle kakun valmistus on enemmänkin hermoja raastavaa hommaa. Ehkä minun pitäisi alkaa treenata kakkujen tekoa eikä kokeilla vain kerran vuodessa paniikissa. :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Pihi nainen. Lisäsin muuten blogisi seurattavien blogien listalle. Sinulla on mielenkiintoinen blogi. Lastenjuhlavalmisteluista bloggaaminen oli loistoidea. :) Ps. Anteeksi en vieläkään ole ehtinyt vastata lukuhaasteeseen. Äikän ope huhti- ja toukokuu...

    VastaaPoista